X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Reprezentanții societății civile ies la miting în susținerea statalității moldovenești

30 noi. 2015,, 14:45  
1273 8
Общественность выходит на митинг в поддержку молдавской государственности
Foto: moldovenii.md
În contrapondere cu manifestările de orientare unionistă convocate de unele organizații nonguvernamentale cu prilejul Zilei României, activiștii societății civile organizează un miting în susținerea suveranității Moldovei.

Astfel, pe internet este difuzat activ apelul grupului de inițiativă „Vreau să trăiesc în Moldova!”, care invită cetățenii să vină la 1 decembrie, ora 10.30, la Ambasada României (or. Chișinău, str. București nr. 66.1), ca să participe la acțiunea „Noi dorim să trăim în Moldova, nu în România!”.

„În atenția tuturor cetățenilor neindiferenți ai Moldovei! Marți, 1 decembrie 2015, începînd cu 10.30, va avea loc acțiunea «Noi dorim să trăim în Moldova, nu în România!». Îi invităm pe toți, indiferent de viziuni politice, naționalitate și apartenență de partid, să ceară României să nu se mai amestece în afacerile interne ale Republicii Moldova. Statul vecin trebuie să pună punct finanțării partidelor al căror scop este unirea Moldovei cu România”, se menționează în comunicatul grupului de inițiativă pe o pagină de Facebook, specială creată.

„Noi cerem ca organele securității de stat să inițieze urmărirea penală în legătură cu îndemnurile la distrugerea statului moldovenesc prin unirea cu România, enunțate de unii lideri politici din țară”, se specifică în document.

După cum s-a comunicat anterior, liderii unui șir de organizații nonguvernamentale și-au conjugat eforturile pentru desfășurarea solemnităților consacrate aniversării a 97-a a unirii Basarabiei cu România. La 1 decembrie ei îi invită pe toți cei care se pronunță pentru lichidarea Moldovei ca stat și alipirea la România vecină la manifestări de sărbătoare. Programul include depunere de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și un miting de orientare unionistă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?