X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pictorii moldoveni îşi vor expune lucrările la Comisia Europeană din Bruxelles

29 noi. 2015,, 12:30  
1234 1
Художники Молдовы выставят работы в здании Европейской комиссии в Брюсселе
Foto: dreamstime.com
Şase pictori din Republica Moldova participă la expoziţia de pictură contemporană din RM, organizată la Direcţia Generală Politică Regională şi Urbană (DG REGIO) a Comisiei Europene în Bruxelles.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referire la comunicatul de presă al Institutului Cultural Român de la Bruxelles, evenimentul va avea loc marţi, 1 decembrie, şi se va desfăşura cu ocazia Zilei naţionale a României în prezenţa comisarului european pentru politică regională, Corina Creţu, şi a directorului general adjunct al DG REGIO, Normunds Popens.

Expoziţia "Conexiuni culturale" prezintă lucrări ale pictorilor: Veaceslav Fisticanu, Valeriu Herţa, Ghenadie Jaloba (Jalbă), Vladimir Palamarciuc, Igor Svernei şi Tudor Zbârnea, într-un concept artistic modern şi de actualitate pentru scena culturală din Republica Moldova. La expoziţia de la Bruxelles vor fi prezenţi curatorul expoziţiei şi directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Tudor Zbârnea şi pictorul Ghenadie Jaloba (Jalbă).

"După prezenţa la Mons, în programul capitalei culturale europene, această expoziţie va dezvălui mediului european din Bruxelles tendinţe reprezentative pentru artele vizuale contemporane din Republica Moldova", a declarat Tudor Zbârnea.

Evenimentul se înscrie în strategia Institutului Cultural Român de la Bruxelles de a facilita deschiderea europeană a artiştilor şi a managerilor culturali din Republica Moldova şi de a celebra spaţiul cultural comun.

Organizarea expoziţiei a fost posibilă graţie sprijinului companiei Atlassib din România.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?