Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Voronin are o soluție pentru criza politică din țară

28 noi. 2015,, 14:08   Puterea
3711 13
Воронин заявил, что знает, как преодолеть политический кризис в стране
Foto: noi.md
Consultările în vederea formării unei majorități parlamentare au decurs până acum fără vreun rezultat. De aceea, formatul discuţiilor ar trebui schimbat. De această opinie este liderul comuniștilor, Vladimir Voronin. El a precizat, la emisiunea Fabrika, de aseară, că are o soluție pentru criza politică din țară.

Vladimir Voronin a amintit că voturile deputaților PSRM, PCRM și PDM permit învestirea unui Guvern și, peste câteva luni, alegerea președintelui țării.

"Toți ei se gândesc cum să-i folosească pe comuniști. Democrații, liberal-democrații, toți aceștia, liberalii, acum între ei nu este nicio înțelegere. Să formăm noi toți aceste trei partide de centru-stânga, de stânga-centru: socialiștii, comuniștii, și democrații. Avem 64 de voturi. Cu 64 de voturi se investește și Guvernul și cu 64 de voturi se alege și președintele", a spus Voronin.

Liderul comuniștilor a precizat, însă, că socialiștii nu susțin această inițiativă și vor alegeri anticipate. Iată de ce, pentru duminică, PSRM a convocat congresul formaţiunii.

"Au comandat pentru acest congres despre care spuneți 2200 de locuri. Vor fi numai studenți în acest palat. Pentru că numai vorbă și vorbăraie pentru a justifica cred eu acele cheltuieli enorme pe care le duc socialiștii, cu corturi în piață, cu manifestări", a adăugat Voronin.

Politicianul a mai menţionat că, în ultima perioadă, a observat o coordonare mai pronunțată a acțiunilor PSRM și PLDM.

"O sumedenie de procese, de propuneri, de acte, care dovedesc un fel de coordonare extraordinară între liberal-democrați și socialiști, inclusiv și atacurile personale. În Parlament, dacă PSRM pleacă din sală, imediat se ridică și fracțiunea PLDM. O sincronizare extraordinară in diferite inițiative ce țin de demiterea persoanelor", a conchis Voronin.

Vineri, preşedintele Nicolae Timofti a avut din nou consultări cu fracțiunile parlamentare, în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru. Deputaţii democraţi şi cei liberali i-au îndemnat pe liberal-democraţi să lase la o parte supărările și frustrările şi să participe la discuţiile privind formarea noului Guvern.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?