X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Descoperire impresionantă sub asfaltul de pe strada Vasile Alecsandri din Capitală (VIDEO)

28 noi. 2015,, 16:00  
969 2

Тайна столичной улицы Александри, скрытая под асфальтом (ВИДЕО)
Foto: publika.md

Caldarâm vechi de sute de ani sub asfaltul de pe strada Vasile Alecsandri din Capitală. Cuburile din granit au fost depistate de către muncitori, în timpul lucrărilor de reconstrucție. Specialiștii spun că drumul a fost pavat pe timpul primarului Carol Schmidt.

Pietrele se află la o adâncime de câțiva centimetri. Pe timpuri, toate străzile din Capitală erau pavate.

"Astea sunt pietre din granit, bucăți mari special prelucrate și ele sunt veșnice. Dacă ai de reparat conductele de apă sau telecomunicații ele se scot și se pun la loc nu suferă suprafața drumului. Ele sunt bune și pentru ploi, pentru că ușor se scurge apa printre ele", a explicat istoricul Iurie Colescnic.

Consilierul municipal Victor Lutenco este de părere că pavajul poate fi păstrat. Mai mult, el intenţionează să depună o solicitare în acest sens la Primărie.

"Pavajul poate fi o parte componentă a infrastructurii din oraș, poate să existe și zone asfaltate dar și zone care sunt lăsate cu pavaj, astfel încât să menținem aspectul ăsta istoric, puțin a mai rămas din Chișinăul istoric, și trebuie să încercăm să apreciem fiecare parte pe care o mai avem, o șansă să o păstrăm", a spus consilierul municipal, Victor Lutenco.

Mai puțin încântați de idee sunt șoferii.

În mai multe orașe europene, drumurile pavate au fost păstrate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?