X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Barbăroșie: Președintele nostru nu folosește competențele de care dispune

27 noi. 2015,, 17:08   Parerile expertilor
2290 3

Barbăroșie: Președintele nostru nu folosește competențele de care dispune
Foto: ipn.md

Nicolae Timofti dispune, în calitatea sa de președinte, de multe pîrghii de intervenție, dar nu le folosește, pentru că este controlat politic. Opinia aparține directorului Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroșie, și a fost exprimată în cadrul unui interviu televizat, notează NOI.md.

Barbăroșie se arată convins că pe parcursul mandatului său, șeful statului a fost la curent cu problemele din sistemul bancar, dar a preferat să nu intervină.

„Cred că șeful statului este controlat politic. De ce nu a demis miniștri în perioada cînd se cunoștea despre criza de la BEM? Așa cum rezultă din declarațiile mai multor persoane, lucrurile astea se cunoșteau. Președintele ar fi putut face multe – să cheme lumea în piață, să apeleze direct la cetățean, ar fi putut demite miniștri sau cere Parlamentului demiterea procurorului general, audierea lui, o mulțime de lucruri. Dumnealui cunoaște foarte bine cum funcționează sistemul judiciar. Cred că domnia sa are suficiente instrumente, inclusiv prin intermediul Consiliului Suprem de Securitate”, a explicat Arcadie Barbăroșie.

„În general, instituția prezidențială nu folosește competențele de care dispune”, a adăugat Barbăroșie.

Directorul IPP se arată totuși convins că un președinte ales de popor ar avea un grad mai mare de legitimitate și ar activa în mod independent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?