Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Lavrov: Turcia a depășit limitele admisibilului

27 noi. 2015,, 16:45  
935 10

Foto: golos-ameriki.ru

Moscova este de părere că Ankara a depășit limitele admisibilului și acest lucru ar putea duce Turcia într-o situație complicată, a declarat vineri șeful diplomației ruse Serghei Lavrov, informează RIA Novosti și TASS.

'Considerăm că autoritățile turce au depășit limitele admisibilului și riscă să ducă Turcia într-o situație extrem de grea și din punct de vedere al intereselor naționale, și din punct de vedere al situației din regiune', a spus Lavrov, în deschiderea consultărilor cu omologul său sirian Walid Muallem.

Statul Major al armatei ruse susține că un avion de vînătoare Su-24 a fost doborît marți de armata turcă în spațiul aerian al Siriei, fără nicio somație, și a căzut la patru kilometri de frontiera cu Turcia. Ankara susține contrariul, afirmînd că avionul rus încălcase spațiul aerian al Turciei și a fost avertizat 'de zece ori timp de cinci minute' înainte de a fi doborît de o rachetă lansată de un F-16. Acest incident a declanșat o gravă criză diplomatică între cele două țări.

După consultările cu omologul sirian, Lavrov a declarat că unele țări vecine Siriei 'dau dovadă de culmea cinismului', proclamîndu-se participanți ai coaliției antiteroriste, iar în realitate susținîndu-i pe teroriști. 'Considerăm drept culme a cinismului situația în care unele țări vecine Siriei își proclamă atașamentul pentru deciziile Consiliului de Securitate al ONU, dar în realitate duc un joc în care teroriștilor li se rezervă rolul de aliați nedeclarați', a spus Lavrov.

Miniștrii de externe rus și sirian au subliniat la unison că toate procesele politice din Siria trebuie decise de poporul sirian. 'Am subliniat că sensul principal al acelor acorduri care au fost încheiate în timpul procesului de la Viena, în cadrul Grupului internațional pentru susținerea Siriei, este acela că orice reformă, orice acord, orice proces trebuie să fie decise doar de sirieni și numai poporul sirian poate să decidă toate problemele despre viitorul Siriei, fără amestec din afară', a spus ministrul rus de externe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?