X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Pistrinciuc: Nu avem nevoie de un „guvern de imitație”

27 noi. 2015,, 14:55  
803 2

Pistrinciuc: Nu avem nevoie de un „guvern de imitație”
Foto : inprofunzime.md

Membrii PLDM se vor întruni luni în cadrul ședinței Consiliului politic pentru a discuta despre blocajul creat la nivelul negocierilor. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PLDM Vadim Pistrinciuc în urma consultărilor de astăzi cu Nicolae Timofti, notează NOI.md.

Potrivit deputatului, mesajul venit din partea democraților privind participarea la negocieri este contradictoriu.

„Sîntem confuzi: pe de o parte sîntem chemați la negocieri, iar pe de alta, retorica este arhiagresivă și manipulatoare. Țara nu are nevoie pur și simplu de un guvern sau de cineva care să stea să împartă ministerele, asta se poate face oricînd. Momentul este unul de maximă importanță pentru țară, nu ne putem permite un guvern de imitație”, a spus Pistrinciuc.

Deputatul a adăugat că PLDM nu va renunța la precondițiile înaintate partenerilor de negocieri, cu privire la depolitizarea instituțiilor de stat. Potrivit lui Pistrinciuc, democrații și liberalii ezită să-și asume anumite angajamente la acest capitol.

„Cu regret, partidele care doresc crearea coaliției nu s-au expus pe marginea acestui subiect, întrucît, spun ei, va fi discutat la negocieri. Nu considerăm că trebuie să fie așa, atît timp cît politica trebuie să răspundă nevoilor cetățenilor, dar nu unor interese promovate în spatele ușilor închise”, a spus Vadim Pistrinciuc.

Totodată, acesta a negat că PLDM și-ar dori aprofundarea crizei politice în care s-a pomenit țara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?