X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Moldindconbank apreciază acuzaţiile la adresa sa drept nefondate

27 noi. 2015,, 13:45  
873 1
Moldindconbank расценивает обвинения в свой адрес, как "необоснованные"
Foto: infotag.md
Preşedintele BC Moldindconbank S.A. (MICB), Leonid Talmaci, a apreciat drept nefondate acuzaţiile din presă că banca ar fi implicată în scheme de spălare de bani.

Bancherul moldovean a scris articolul "Invidia ca boală incurabilă". În articol el a prezentat date despre evoluţia dinamică şi de succes a MICB, care vorbesc despre imaginea unei instituţii financiare de încredere.

Vorbind despre operaţiunile financiare ale MICB, pe care unii le apreciază drept participare a băncii la "spălare de bani", Talmaci scrie că toate "au fost efectuate în strictă conformitate cu legislaţia Republicii Moldova şi actele normative ale Băncii Naţionale a Moldovei".

"Moldindconbank a îndeplinit deciziile judecătoreşti, dar şi deciziile executorilor judecătoreşti care sînt obligatorii spre executare pentru orice entitate conform legislaţiei în vigoare", a scris bancherul, indicînd că nu există dovezi pertinente că aceşti bani, care au trecut prin sistemul bancar autohton, ar fi fost obţinuţi ilegal.

Preşedintele MICB califică transferurile de bani drept "exod" şi "o migrare a resurselor financiare (a banilor) din Federaţia Rusă în UE".

"Iar acest lucru îl spun cu certitudine, fiindcă personal am examinat situaţia şi m-am convins de veridicitatea acestor informaţii", scrie Talmaci, atrăgînd atenţia la faptul că MICB a raportat toate tranzacţiile conform legislaţiei în vigoare CNA-ului şi a prezentat toate informaţiile relevante către Banca Naţională a Moldovei.

Leonid Talmaci consideră că "scopul adevărat al atacului informaţional asupra MICB se reduce la boala incurabilă a invidiei de care suferă "cineva", care nu vrea să se împace cu faptul că o bancă din Moldova poate înregistra succese.

„Vă îndemn să rupem paravanul tăcerii şi să tratăm boala invidiei", a îndemnat bancherul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?