Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ghimpu: Fără PLDM, învestirea guvernului este imposibilă

27 noi. 2015,, 12:56  
897 6

Ghimpu: Fără PLDM, învestirea guvernului este imposibilă
Foto: noi.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, mizează pe participarea PLDM-ului la formarea coaliției de guvernare. În caz contrar, afirmă liberalul, instituirea unui guvern este imposibilă. Declarația a fost făcută de Ghimpu în urma consultărilor desfășurate astăzi cu președintele Nicolae Timofti, informează NOI.md.

„E timpul să depășim criza social-politică, să avem un guvern, dar, din păcate, odată ce PLDM rămîne pe poziția veche, este imposibil la ziua de astăzi. Sperăm că PLDM își va anula decizia, astfel încît să fie numit guvernul”, a spus Ghimpu.

Politicianul s-a arătat sceptic în privința propunerii PD de a desemna un candidat neafiliat politic la funcția de prim-ministru.

„Ce însemna apolitic? Guvernul este o instituție politică, promovează reformele sprijinite de partidele politice. Desemnarea unui guvern fără a avea o majoritate parlamentară înseamnă eșec. Nu trebuie să ne grăbim, trebuie să depășim frustrările, supărările. Simt că se va întîmpla asta, e real, totul depinde de noi”, a explicat liberalul.

Precizăm că astăzi șeful statului desfășoară consultări cu fracțiunile parlamentare, în vederea desemnării unui candidat la funcția de premier. Socialiștii și comuniștii au refuzat să participe la aceste consultări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?