X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Cinematograful de vară din sectorul Buiucani va fi reconstruit

27 noi. 2015,, 13:30  
817 1

Cinematograful de vară din sectorul Buiucani va fi reconstruit
Foto : novostimira.com.ua

Cinematograful de vară din sectorul Buiucani al capitalei va fi renovat, datorită inițiativei venite din partea tînărului Nicolai Kirnev. Acesta a scris un proiect de restaurare în acest sens, ce urmează să fie implementat în anul 2016, relatează NOI.md.

Este vorba despre un proiect ce va include reparația și amenajarea Cinematografului de Vară și va fi finanțat de Fundația Cultural Europeană (European Cultural Foundation) din Suedia. Aceasta va oferi suma de șapte mii de euro pentru toate lucrările ce se vor efectua la fața locului.

„Am fost cu proiectul acesta în Suedia în septembrie anul curent. Am primit răspuns de la Fundația Cultural Europeană că proiectul nostru va fi finanțat pentru implementare în anul 2016. Sînt nespus de bucuros! Încă un loc în Chișinăul nostru se va transforma și va renaște! Vom avea nevoie mult de ajutorul vostru. Ne așteaptă multe greutăți și lucruri de făcut, dar ne vom descurca, sînt sigur”, scrie Nicolai pe pagina sa de Facebook.

Momentan, Nicolai Kirnev este în așteptarea detaliilor cu referire la grantul cîștigat. În decembrie curent acesta va încerca să primească o autorizație din partea primăriei municipale și să caute mai mulți parteneri interesați în acest proiect.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?