X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: „Teroriştii” de la Bălţi nu au citit lucrările lui Lenin

27 noi. 2015,, 13:00  
1196 5
Додон: Бельцкие «террористы» не читали трудов Ленина
Foto: basarabia.md
Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, vede două interpretări posibile ale evenimentelor privind reţinerea la nordul Moldovei a unei grupări criminale care pregătea atacuri asupra instituţiilor de stat din ţară. Politicianul consideră că aceasta poate fi o simplă înscenare sau o realizare lăudabilă a organelor de drept. El a declarat acest lucru în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de pe postul de televiziune N4, relatează NOI.md.

Dodon consideră că scopul reţinerii „extremiştilor” în nordul Moldovei ar putea fi intenţia de a ridica valul şi a spori ratingul actualei guvernări. „Îmi aduc aminte ce se făcea în noiembrie 2014, în ajunul campaniei electorale, cînd se încerca să se sperie lumea, că uite, dacă cîştigă cineva alegerile (se are în vedere „Partidul Nostru” al lui Renato Usatîi – nota red.), vor fi proteste, vor da foc la clădiri, război şi aşa mai departe. Am văzut că de fapt toate acestea au fost insinuări, a declarat Dodon. Sau într-adevăr a fost o grupare criminală, reprezentanţii Ministerului de Interne la timp au reacţionat, i-au arestat şi sînt predaţi justiţiei. Sînt departe de a crede că această grupare a dorit să facă lovituri de stat”.

Poliţia declară că ţintele membrilor grupării criminale urmau să fie obiectele de menire economică şi culturală. „În primul rînd, Filarmonica, Magazinul «Unic», Muzeul Naţional, Palatul Republicii. Probabil, ei nu au citit lucrările lui Lenin, care spunea că în caz de revoluţie trebuie luate poşta, banca, telegraful”, a ironizat Dodon.

Recent, la Bălţi au fost reţinuţi 15 membri ai unei grupări criminale, suspectaţi de pregătirea unor atacuri asupra unui şir de instituţii de importanţă economică şi culturală. Pe numele acestora a fost emis mandat preventiv de arest pentru 72 de ore.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?