X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

VOLVO CARS împreună cu MICROSOFT elaborează tehnologiile automobilistice ale viitorului

27 noi. 2015,, 12:24  
564 0

Foto: Volvo

Volvo Cars, producător de automobile pe segmentul «premium», va colabora cu Microsoft în vederea creării tehnologiilor automobilistice de următoarea generație .

Astăzi ambele companii au relatat despre aceea cum prin intermediul Microsoft HoloLens (primul în lume computer holografic total independent) cumpărătorii vor putea în mod inedit, virtual, să ia cunoștință de automobile. Colaborarea companiilor presupune inclusiv și elaborarea sistemelor și tehnologiilor pilotării automate, precum și utilizarea informațiilor furnizate de automobilele conectate la Internet.



Astăzi demonstrarea posibilităților computerului HoloLens a avut loc în incinta staff- ului Microsoft (Redmond, SUA). Pe parcurs, s-a văzut cum oamenii utilizează tehnologiile bazate pe principiile realității mixte în scopul creării configurației individuale a autoturismului în reprezentare tridimensională. Computerul HoloLens - puternic, montat pe cap –permite contopirea hologramelor cu obiectele din lumea fizică.

«Utilizând HoloLens, oamenii vor putea modela de sine stătător propriile închipuiri despre obiect. Imaginați-vă: în condițiile unei realități mixte puteți crea automobilul care vă interesează, inclusiv culorile sau roțile, veți putea lesne înțelege cum funcționează anumite sisteme ale automobilului, ce servicii sau opțiuni vă sunt accesibile », - a explicat Björn Annwall, vicepreședinte-senior Volvo Cars în probleme de marketing, vânzări și deservire.



Conform lui, tehnologia HoloLens va permite dealerilor să extindă metodele tradiționale de vânzări: dealerii vor putea plasa configuratoarele auto în formă de gherete compacte în magazine, centre comerciale și alte locuri publice. Aceasta le va permite să deschidă noi canale de vânzări, prin oferirea informației unui public mai larg.
În timpul demonstrării HoloLens jurnaliștii au putut aprecia de sine stătător posibilitățile tehnologiei realității mixte având exemplul noului sedan Volvo S90 de clasa «premium» – noul model va fi prezentat la Salonul Internațional Nord-american din Detroit în ianuarie,2016.

Prezentarea de astăzi a demonstrat posibilitățile realității mixte, care va schimba atitudinea cumpărătorilor față de automobil. Jurnaliștii au putut aprecia noul sedan Volvo și ultimele succese în domeniul dirijării autonome în reprezentare tridimensională. Aceasta a fost posibil anticipând momentul construirii automobilului și scoaterii lui pe piață.

«Suntem inspirați de colaborarea cu Volvo Cars. Colaborarea cu această companie ne permite să modificăm proiectarea automobilului, dar și procesul alegerii configurației și a achiziției de către cumpărător. Participăm cu plăcere la acest proces, în care se interpătrund tehnologiile avansate și atitudinea irepetabilă a celor de la Volvo în procesul creării automobilelor reieșind din necesitățile oamenilor ,- a spus Scott Erickson, director superior Microsoft HoloLens, responsabil de elaborări la Microsoft Corp.


Prezentarea de azi denotă startul unei colaborări de durată între Volvo și Microsoft, când companiile vor elabora noi tehnologii,care ulterior vor fi implementate în industria automobilistică.

Dirijarea autonomă – una din direcțiile de colaborare. Volvo Cars este lider în domeniul sistemelor de securitate automobilistică, compania conduce sfera elaborărilor sistemelor de conectare în automobile și a soluțiilor de dirijare autonomă. Volvo Cars a și anunțat demararea programului Drive Me, în cadrul căreia către anul 2017 100 de autoturisme cu sisteme de dirijare autonomă și conexiune la Internet vor fi oferite pentru exploatare de către oameni reali pe drumurile din Gothenburg. Este cel mai mare proiect din lume în domeniul tehnologiilor dirijării autonome.
Companiile vor putea colabora și în alte domenii. Spre exemplu, ele vor urmări cum anume informația furnizată șoferilor și automobilelor poate fi utilizată în scopul îmbunătățirii calității șofatului și a sporirii nivelului de securitate.

«Suntem bucuroși să implementăm, împreună cu u Microsoft , tehnologiile inovaționale în sfera mobilității . Tehnologiile avansate ne vor permite să asigurăm dezvoltarea stabilă și crearea automobilelor, care nu vor fi implicate în accidente rutiere, dar și vor oferi noi avantaje clienților noștri și societății în întregime. Cu Microsoft vom deveni lideri în acest domeniu», - a menționat Klas Bendrik, vicepreședinte-senior și director IT la Volvo Cars.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?