X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Lupu: Pînă pe 10 decembrie vom înainta un candidat la funcția de premier

27 noi. 2015,, 12:30  
956 6

Lupu: Pînă pe 10 decembrie vom înainta un candidat la funcția de premier
Foto: noi.md

Discuțiile inițiate de PD cu celelalte fracțiuni parlamentare vor dura pînă la sfîrșitul săptămînii viitoare, a anunțat astăzi liderul formațiunii, Marian Lupu, în urma consultărilor cu Nicolae Timofti. Politicianul a precizat că cel tîrziu pînă pe 10 decembrie va fi anunțat și numele candidatului la funcția de prim-ministru, informează NOI.md.

Democratul a reiterat că deocamdată nu a fost identificat un candidat anume pentru postul de premier. „Această candidatură trebuie să aibă sprijinul a cel puțin 51 de deputați, astfel încît să nu fie un exercițiu abstract, dar unul pragmatic. Președintele ne-a cerut să fim cît mai grabnici în încheierea acestui proces de consultări. Nu avem astăzi această candidatură predeterminată, ea trebuie să-și facă a apariția în rezultatul consultărilor”, a explicat Lupu.

Potrivit politicianului, pînă la ora actuală democrații au purtat discuții cu reprezentanții PL, ai grupului Leancă și cei ai PSRM. Lupu s-a arătat sceptic în privința consultărilor cu comuniștii, întrucît aceștia au cerut amînarea discuțiilor pe o perioadă nedeterminată.

„Comuniștii au dat un răspuns pozitiv pe principiu, dar au spus că mai așteaptă să aibă un dialog cu socialiștii. Dacă această condiționare a lor va fi menținută, am dubii că dialogul nostru se finaliza cu ceva”, a menționat Lupu.

Politicianul a mai menționat că invitația lansată către liberal-democrați de a participa la discuții rămîne valabilă. Totodată, Lupu a dezmințit informația vehiculată în presă precum că în cercurile politice s-ar examina candidatura lui Vlad Plahotniuc la funcția de premier. „Orice nume, familie care este vehiculată pînă în prezent nu sînt altceva decît speculații. Încă nu am ajuns să discutăm candidaturi”, a adăugat Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?