Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Voronin, la întîlnirea cu Tapiola: Guvernarea prejudiciază imaginea țării

27 noi. 2015,, 10:57  
900 6

Voronin, la întîlnirea cu Tapiola: Guvernarea prejudiciază imaginea țării
Foto : dosug.md

Criza guvernamentală și soluțiile optime pentru depășirea acesteia au fost principalele subiecte abordate de Vladimir Voronin în cadrul unei întrevederi cu șeful delegației UE la Chișinău, Pirkka Tapiola, notează NOI.md.

La întrevedere a participat și șeful Departamentului pentru ţările Parteneriatului Estic al Uniunii Europene, Dirck Schuebel. Liderul comuniștilor s-a plîns de faptul că actualii guvernanții prejudiciază imaginea Republicii Moldova în plan extern.

„Pledăm pentru modernizarea Republicii Moldova, dar sîntem deranjaţi că actuala guvernare creează ţării noastre o imagine proastă în raporturile cu partenerii externi”, a spus Voronin.

Politicianul le-a relatat oficialilor europeni că formațiunea sa pledează pentru formarea unei coaliții în formatul PCRM-PD-PSRM. Potrivit lui, comuniștii sînt gata să participe la formarea unui guvern tehnocrat, desemnat de cele trei partide, care va avea în componenţă persoane neafiliate politic. Menirea acestui executiv, în opinia lui Voronin, este de a implementa un plan ad-hoc anticriză.

„Conceptual, acest lucru ar permite neutralizarea amestecului politicului în activitatea guvernului şi ar crea un tărîm benefic pentru soluţionarea problemelor stringente”, a specificat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?