Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Noi reglementări în domeniul expertizei judiciare

27 noi. 2015,, 09:20  
1258 0
Новые правила в области судебной экспертизы
Foto: law21.ru
Un proiect de lege ce vizează perfecționarea cadrului normativ al sistemului de expertiză juridică și a statutului expertului judiciar a fost adoptat de Parlament. Documentul a votat în prima lectură de deputații PCRM, PD și PL, notează NOI.md.

Noua lege va permite implementarea unui mecanism modern, rapid și independent de expertiză judiciară, susțin autorii. În opinia acestora, pentru ca probele să fie prezentate adecvat în timpul proceselor judiciare, este nevoie de o infrastructură bine formată. Totodată, e nevoie de experți judiciari de o calificare înaltă. Anume pe obținerea acestor rezultate mizează Ministerul Justiției, în urma implementării noilor prevederi.

Documentul mai stabilește condițiile accederii la profesia de expert judiciar, formarea continuă şi evaluarea performanţelor. Proiectul instituie un mecanism nou de sancţionare pentru abateri disciplinare și reglementează condițiile suspendării sau încetării activităţii expertului judiciar.

Proiectul de Lege cu privire la expertiza judiciară şi statutul expertului judiciar a fost elaborat în scopul realizării Planului de acţiuni pentru implementarea Strategiei de reformă a sectorului justiţiei pentru anii 2011-2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?