X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Barbăroşie: Clasa politică s-a compromis

27 noi. 2015,, 08:45  
831 11

Foto: noi.md

Actuala clasă politică s-a compromis şi trebuie să plece de la guvernare, lăsînd loc apariţiei unui nou proiect politic care ar reprezenta interesele alegătorilor. Declaraţia aparţine directorului Institutului de Politici Publice Arcadie Barbăroşie, în cadrul emisiunii ”Interpol” de la TV7.

Arcadie Barbăroşie consideră că politicienii de pe arena de la Chişinău nu mai reprezintă aşteptările alegătorilor. ”Actuala clasă politică s-a compromis. Ei au pierdut deja dreptul moral de a se mai afla la guvernare şi în politică. La noi în politică vin doar oameni bogaţi, cu afaceri în spate şi care îşi doresc doar rezolvarea intereselor lor. Din păcate, o persoană integră, un specialist nu poate rezista mult, fiindcă salariul este mic pentru un politician curat”.

Totodată, invitatul ”Interpol” este de părere că lumea în prezent aşteaptă o forţă nouă pe arena politică, care să-i reprezinte şi în Parlament. ”Societatea s-a săturat pe politicieni care să se îmbogăţească pe spatele lor, ei aşteaptă acum o nouă alternativă. Consider că unii alegători chiar ar fi gata să finanţeze noul proiect politic”.

În opinia lui Arcadie Barbăroşie, în Moldova, este nevoie de un Guvern tehnocrat şi ca preşedintele să fie ales de popor. Doar aşa, lucrurile ar putea să se schimbe. ”La noi nu există voinţă politică pentru a demara reforme care să ducă la îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru cetăţeni. Dacă preşedintele ar fi ales de către popor, el ar putea să facă mai multe lucruri. Spre exemplu, în lupta cu corupţia, dacă CNA nu ar fi controlată politic, s-ar putea termina cu politicienii corupţi, aşa cum este în Romînia. La fel, Guvernul, dacă ar fi o echipă de tehnocraţi, ar ptea să taie creanga de sub picioarele multor figuri corupte”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?