X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Autorul atentatului din Tunisia, identificat: un vânzător ambulant de 26 de ani

26 noi. 2015,, 22:00  
791 0

В Тунисе выяснили гражданство смертника, взорвавшего автобус
Foto: segodnya.ua

Autorul atentatului sinucigaș comis marți în capitala Tunisiei, împotriva serviciilor de securitate prezidențiale și în care au murit 12 oameni, este un vânzător ambulant de 26 de ani, locuitor al unei suburbii din capitală, a anunțat joi Ministerul de Interne tunisian, informează AFP.

'Analizele biologice finale' efectuate asupra celui de-al 13-lea cadavru descoperit la fața locului au permis identificarea lui 'Houssam Ben Hedi ben Miled Abdelli, vânzător ambulant' ce locuia în cartierul popular Daouar Hicher, în guvernoratul Manouba, potrivit unui comunicat al ministerului.

Acesta ar fi urmat să împlinească 27 de ani la 10 decembrie, precizează comunicatul.

Într-un text de revendicare difuzat miercuri pe conturi jihadiste, gruparea extremistă Statul Islamic (SI) l-a identificat pe autorul atentatului ca fiind 'Abou Abdallah al-Tounissi'. Acest tunisian s-a infiltrat într-un vehicul al securității prezidențiale și 's-a aruncat în aer', a adăugat SI, care a difuzat o fotografie a bărbatului kamikaze, îmbrăcat în alb și având asupra sa o centură cu explozibil, cu degetul în sus, capul și fața acoperite.

Anterior, autoritățile tunisiene au anunțat că au descoperit un al treisprezecelea cadavru, adăugând că ar putea fi vorba despre trupul neînsuflețit al 'teroristului'.

Acest atentat, comis în plin centrul capitalei tunisiene, este al treisprezecelea atac de anvergură care a fost revendicat de gruparea extremistă în acest an, alături de cele de la muzeul Bardo în martie și din stațiunea Sousse în iunie, care s-au soldat cu 60 de morți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?