X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Obama: Nu există 'amenințări credibile' privind atacuri în SUA în minivacanța de Ziua Recunoștinței

26 noi. 2015,, 00:00  
787 0

Обама пообещал американцам День благодарения без терактов
Foto: polit.ru

Președintele SUA, Barack Obama, a dat miercuri noi asigurări americanilor cu privire la securitatea pe teritoriul țării în perioada Zilei Recunoștinței, lansând totuși un apel la vigilență, relatează Reuters și DPA.

'Întrucât ne apropiem de weekendul Zilei Recunoștinței, vreau ca poporul american să știe că luăm toate măsurile posibile pentru a apăra siguranța teritoriului nostru', a declarat Obama în fața presei la Casa Albă.

Liderul american, care a fost însoțit de consilierii săi pentru antiterorism și securitate națională, a precizat că nu există 'nicio amenințare credibilă și specifică' care să indice că este planificat un atac terorist asupra Statelor Unite.

Declarațiile lui Barack Obama au loc la aproape două săptămâni după atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie și soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți.

Marți, liderul de la Casa Albă s-a întâlnit la Washington cu președintele francez Francois Hollande pentru a examina mai ales modalitățile de intensificare a eforturilor internaționale pentru neutralizarea grupării jihadiste Statul Islamic (SI), care controlează suprafețe întinse în Irak și Siria.

Obama a evidențiat loviturile aeriene conduse de SUA contra pozițiilor din Irak și Siria ale SI, eforturile de împiedicare a intrării luptătorilor străini în Statele Unite și măsurile de securitate consolidate puse în aplicare după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001.

Săptămâna aceasta, Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie privind un risc ridicat de atentate în întreaga lume în perioada minivacanței de Ziua Recunoștinței, care începe joi. Aproape 46,9 milioane de americani vor călători în această perioadă, dintre care 3,6 milioane vor folosi avionul.

Peste cinci milioane de vizitatori vor veni la New York între Ziua Recunoștinței și 1 ianuarie 2016, potrivit Biroului de turism din metropola americană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?