Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ministerul de Externe rus infirmă o eventuală întrevedere Lavrov-Cavusoglu

26 noi. 2015,, 02:00  
870 2

Лавров не давал согласия на встречу с главой МИД Турции
Foto: tass.ru

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a respins propunerea omologului său turc, Mevlut Cavusoglu, privind organizarea unei întrevederi în timpul Consiliului Ministerial al OSCE, a anunțat miercuri purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova, potrivit agenției de presă oficiale TASS.

'Am remarcat informația Reuters, în care se spune, cu referire la o sursă din cadrul MAE turc, că s-ar fi ajuns la o înțelegere cu privire la organizarea unei întrevederi între miniștrii de externe ai Rusiei și Turciei în zilele apropiate. Asemenea declarații ale MAE turc demonstrează încă o dată lipsa unor noțiuni elementare de etică și respect, și sunt reprezentative în ceea ce privește veridicitatea informațiilor pe care le auzim de la Ankara', a spus Zaharova.

Potrivit Mariei Zaharova, în timpul discuției telefonice dintre Lavrov și omologul său turc, ministrul rus nu și-a dat acordul pentru niciuna dintre numeroasele propuneri ale acestuia din urmă. 'Chiar acum într-un interviu acordat mass-media ruse și străine, Lavrov a spus răspicat că nu și-a dat angajamentul pentru o întrevedere cu șeful diplomației turce în timpul viitorului Consiliu Ministerial al OSCE', a subliniat purtătorul de cuvânt al diplomației ruse.

Anterior, agenția Reuters informa, citând un oficial din guvernul turc, că ministrul de externe turc Mevlut Cavusoglu și omologul său rus Serghei Lavrov au convenit în timpul unei convorbiri telefonice, miercuri, în legătură cu o posibilă întrevedere la Belgrad săptămâna viitoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?