Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Construcția de la ambasada Franței, ilegală?

25 noi. 2015,, 18:30  
480 0

Construcția de la ambasada Franței, ilegală?
Foto: facebook.com

Când vine vorba despre construcțiile ilegale din oraș, responsabilii de la Primăria Chișinău ridică din umeri. După ce consilierul municipal, Ion Ștefăniță a menționat construcția din spatele ambasadei Franței, care potrivit acestuia este ilegală, primarul capitalei susține că nu cunoaște cine este agentul economic.

Mai mult, discuții referitor la această construcție din spatele ambasadei s-au purtat încă acum câțiva ani. „Încă acum patru ani au fost discuții referitor la acest obiectiv. Au fost discuții și tripartid, între noi, ambasadă și beneficiar”, afirmă Dorin Chirtoacă.

„Concret am avut ședință cu ambasada de trei sau patru ori, acum doi sau trei ani. Recent nu a avut ședințe. Au fost încă înainte de a începe construcțiile, când încă era la etapa delimitării terenurilor”, mai spune edilul capitalei.

Totodată, acesta susține că nu știe cine contruiește.

Viceprimarul Nistor Grozavu nu a fost de găsit pentru a comenta situația.

Amintim că, Ion Ștefăniță a declarat în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA că Ambasada Franței la Chișinău va fi nevoită să-și schimbe sediul din cauza unei construcții ilegale din preajmă.

Potrivit lui Ștefăniță, compania de construcții vizată nu are permisiunea Consiliului Național al Monumentelor Istorice și încalcă normele de drept internațional privind misiunile diplomatice.

Acesta mai spune că misiunea diplomatică a sesizat autoritățile în acest sens, dar fără niciun rezultat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?