X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Merkel: Viitorul Schengen depinde de acceptarea cotelor obligatorii privind refugiaţii

25 noi. 2015,, 20:00  
727 0

Меркель предлагает согласовать квоты на легальную миграцию
Foto: lenta.ru

Viitorul Spaţiului Schengen depinde de disponibilităţile statelor UE de a participa la o schemă permanentă de distribuire a refugiaţilor pe baza cotelor obligatorii, afirmă cancelarul Germaniei, Angela Merkel, menţinând flexibilitatea faţă de primirea extracomunitarilor. UE trebuie să anunţe că nu mai poate să primească alţi imigranţi şi să găsească soluţii pentru refugiaţii sirieni care se află în ţările vecine ale Siriei, a declarat Manuel Valls, premierul Franţei, citat de agenţia de presă AFP.

Într-un discurs de 40 de minute rostit în Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), Angela Merkel a respins criticile privind riscurile de securitate generate de venirea imigranţilor din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii.

"Cel mai puternic răspuns dat teroriştilor este să ne continuăm vieţile normal şi să menţinem valorile de până acum, cu încredere şi în libertate", a declarat Merkel, potrivit Reuters, referindu-se la atentatele de la Paris.

"Noi, europenii, vom demonstra că vieţile noastre libere sunt mai puternice decât orice act de teroare", a subliniat cancelarul Germaniei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?