Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Voronin: Constituția a fost transformată în „servitoarea” cuiva

25 noi. 2015,, 13:05   Puterea
2091 5

Voronin: Constituția a fost transformată în „servitoarea” cuiva
Foto : protv.md

PCRM condamnă decizia de ieri a Curții Constituționale, care stabilește că Parlamentul poate fi dizolvat în ultimele șase luni de mandat al președintelui, în cazul în care timp de trei luni nu este format guvernul. Liderul formațiunii, Vladimir Voronin, a declarat că va sesiza organismele internaționale pe marginea acestei, dar și altor decizii adoptate de Înalta Curte, notează NOI.md.

„Decizia de ieri, luată cu noaptea în cap, a Curții ne îngrijorează foarte mult. Nu înțelegem ce se petrece. Să cauți interpretare la ceva care e scris foarte clar în Constituție este un nonsens, mă refer la dizolvarea parlamentului. Estre o bătaie de joc față de Constituție. Au făcut din Constituție o servitoare”, a spus Voronin.

Liderul comuniștilor a criticat dur și o altă hotărîre a Curții, cu privire la declararea neconstituțională a Legii care interzice simbolica nazistă. „Această decizie este încă mai strașnică. Ei au permis să fie utilizate în Moldova din nou simbolurile fasciste. Așteptăm ca pe clădirea Curții să apară simbolica fascistă. Asta le-a mai rămas să facă”, a menționat Voronin.

Politicianul a spus că va aborda aceste subiecte în cadrul unei întrevederi cu șeful delegației UE în Moldova, Pirkka Tapiola.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?