Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert: Gruparea militară acționa demult în Moldova și se ascundea de poliție

25 noi. 2015,, 10:33   Parerile expertilor
1633 4
Эксперт: Военная группировка действовала в Молдове давно и скрывалась от полиции
Foto: europalibera.org
Gruparea criminală militară organizată în nordul Moldovei este comparabilă cu formațiunile extremiste care activează în Donbass și Crimeea. Declarația a fost făcută de fostul viceministru al afacerilor interne, colonelul Ghenadie Cosovan, transmite NOI.md.

Cosovan este sigur că gruparea criminală a fost organizată demult și se ascundea de organele de drept. „Cînd au simțit condiții favorabile pentru sine, ei au ridicat capul și au ieșit din ascunziș, a declarat colonelul. Despre atare fenomene am început să vorbim încă în anul 2012. Este lăudabil faptul că organele de drept s-au apucat de lucru. Destul de tîrziu, dar totuși au început să-i «scuture» activ pe cei implicați. Este un semnal încurajator. În anul 2002 deja existau cazuri de reținere a unei grupări criminale similare, care teroriza nordul republicii. În acea luptă și-a pierdut viața un camarad de-al meu”.

Astăzi noaptea poliția și procuratura au operat percheziții în casele și automobilele persoanelor implicate în dosarul privind planificarea atacurilor asupra instituțiilor de stat ale Moldovei. An momentul de față sînt reținute cinci persoane. Potrivit șefului interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, printre acuzați figurează originari din regiunea Donețk a Ucrainei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?