X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

MAE tiraspolean: Moldova şi Ucraina vor să forţeze Transnistria să renunţe la statalitate

20 noi. 2015,, 10:30  
1019 7
Тираспольский МИД: Молдова и Украина хотят заставить нас отказаться от государственности
Foto: novostipmr.com
Aspiraţia Moldovei şi Ucrainei de a stabili control comun asupra segmentului transnistrean al frontierei la Tiraspol este apreciată drept "forţarea Transnistriei de a renunţa la statalitate". Opinia a fost exprimată într-un comentariu pe marginea situației, făcut de ministrul interimar al Afacerilor Interne al autoproclamatei RMN, Vitali Ignatiev.

Acesta a exprimat "îngrijorare în legătură cu semnarea de către Moldova şi Ucraina a acordului de stabilire a controlului de frontieră comun la punctul de trecere "Cuciurgan", apreciind acest lucru ca "decizii unilaterale în afara procesului de negocieri, care nu au legalitatea necesară, avînd caracter restrictiv şi nu pot contribui la dezvoltarea dialogului, formarea ambianţei de încredere".

Ignatiev i-a îndemnat pe participanţii la formatul "5+2" şi preşedintele în exerciţiu al OSCE "să se implice pentru a se renunţa la decizia de instalare a unui post comun".

Acesta consideră că "posibilele consecinţe ale acestei decizii au un caracter larg, ating toate domeniile vieţii, inclusiv economia şi securitatea".

"În opinia noastră, deschiderea acestei cutii a Pandorei ar putea destabiliza serios dialogul politic şi nivela chiar şi acele mici rezultate pozitive, pe care le-am atins în ultimii ani", a spus ministrul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?