X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Şalaru: Republica Moldova se află în pragul dispariţiei ca stat

12 noi. 2015,, 09:55  
1227 16
Шалару: Молдова находится на грани исчезновения как государства
Foto: vfocuse.md
Republica Moldova se află în pragul dispariţiei sale ca stat. Semnalul de alarmă vine din partea vicepreşedintelui Partidului Liberal, Anatol Şalaru, ministrul apărării în exerciţiu, care a făcut declaraţii în acest sens în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

Potrivit liberalului, Republica Moldova este ameninţată de două mari pericole, unul care vine din exterior şi altul din interior. „Pe plan extern, este vorba de dorinţa Rusiei de a-şi restabili imperiul de cândva, iar, pe plan intern, este vorba de corupţie. Statul se află în pericol de dispariţie. Nu avem guvern, a fost suspendată finanţarea externă, a fost destabilizată clasa politică, Ucraina se află în situaţie de criză datorită Rusiei ,care i-a ocupat o parte din teritoriu. Moldova are o armată de ocupaţie pe teritoriul său care numără 2200 de militari ruși în Transnistria, precum şi o armată ilegală a regimului separatist transnistrean, iar ministerul lor de interne mai are un batalion cu destinaţie specială cu 800 de militari. De asemenea, avem depozit enorm cu armament rusesc în Transnistria, iar noi suntem legaţi de mâini şi de picioare din cauza statutului de neutralitate, care este ca o piatră de moară legată de picioarele unuia aruncat în apă. Nu avem acea umbrela care să ne apere de o agresiune din exterior”, a declarat Şalaru.

Anatol Şalaru susţine că Rusia vrea să ocupe şi cealaltă parte din teritoriul Republicii Moldova, lucru care ar putea să-i reuşească datorită corupţiei care macină clasa ei politică. „Rusia profită de criza din Republica Moldova pentru a destabiliza şi mai mult situaţia. Totodată, corupe politicienii pentru a-şi promova interesele aici”, a adăugat ministrul apărării în exerciţiu.

Fruntaşul liberal consideră că, pentru a putea salva ţara, este necesară reformarea clasei politice şi eradicarea corupţiei. „Noi trebuie să consolidăm ţara, trebuie să luptăm împotriva corupţiei, să reformăm clasa politică. Trebuie schimbată Constituţia. Societatea şi clasa politică trebuie să conştientizeze că declarațiile anti-NATO sunt depăşite de timp în noile condiţii geopolitice”, a declarat Anatol Şalaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?