X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Instanţa l-a eliberat pe Usatîi (VIDEO)

25 oct. 2015,, 13:31   Politică
8854 2

Суд освободил Ренато Усатого
Foto: allmoldova.com

Judecătoria sectorului Centru l-a eliberat din arest pe liderul „Partidului Nostru”, relatează NOI.md.

Politicianul a părăsit clădirea, fiind întîmpinat de mulţimea care îl aplauda şi scanda „Победа!Victoria!”. Potrivit unor estimări, aici s-au adunat circa trei mii de simpatizanţi ai Usatîi. Renato Usatîi a fost ridicat şi purtat pe braţe. Ulterior el a luat microfonul şi a povestit ce i s-a întîmplat în ultimele zile.

„Cînd s-a ajuns la prelungirea termenului de arest cu 30 de zile, eu am solicitat prin avocat ca toate dosarele intentate pe numele meu să fie făcute publice. O parte din aceste dosare nu a fost arătată, deoarece ei nu au ce arăta. Dacă ar fi cel puţin un dosar real, eu aş fi fost închis încă pînă la alegerile parlamentare din anul trecut. M-am săturat de speculaţii în adresa mea, precum că există un număr enorm de cauze penale. Am obosit de faptul că pot fi închis mîine sau peste o săptămînă. Înainte de a pleca de la Moscova Înţelegeam foarte bine că am două opţiuni: să rămîn la Moscova pentru viitorii zece ani sau să revin la Chişinău şi să pun capăt acestor fărădelegi. Am decis să mă întorc”, a spus fostul deţinut.

Potrivit lui Usatîi, dacă a încălcat legea sau o va încălca cîndva, el ar accepta să fie în arest nu numai 30 de zile. Iar atunci cînd e vorba de astfel de dosare înscenate, precum că Usatîi a folosit mijloace speciale… „Eu chiar nu pricep în nimic, cu excepţia televizorului”, a recunoscut liderul „Partidul Nostru”.

„Fiind întrebat de judecător de unde am aceste înregistrări, eu am răspuns: „Sînt un politic de opoziţie care primeşte informaţia privind încălcarea legislaţiei, delapidarea banilor depunătorilor moldoveni. Atunci cînd m-am aflat la Moscova Serviciul de presă a publicat un articol, potrivit căruia eu acum un an şi jumătate am comunicat că banii din cele trei bănci sînt furaţi şi spălaţi. Cu regret, tot ce am spus eu din diverse motive, s-a adeverit la 90 la sută”, a menţionat Usatîi.

El a mai declarat: „Majoritatea arestărilor în Moldova sînt fărădelegi. De aceea eu am mers la şedinţă, fiind convins că îmi vor prelungi termenul arestului cu 30 de zile. Dar atunci cînd în sala şedinţei mi s-a spus că sînt liber , eu m-am gîndit: „Ori în ţară a început să funcţioneze justiţia, şi eu nu sunt de acord cu acest lucru, ori l-a PLahotniuc s-a descărcat telefonul şi el de două zile nu a putut să-şi găsească încărcătorul”.

Părăsind sediul Judecătoriei, Usatîi a plecat în fruntea coloanei de susţinători spre orăşelul de corturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?