Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Cine este procurorul Adriana Beţişor care instrumentează dosarul Filat

20 oct. 2015,, 08:35   Politică
14355 6

Foto: jurnal.md

La doar 29 de ani, Adriana Beţişor, procurorul care instrumentează dosarul ex-premierului Vlad Filat, are parte de o carieră de-a dreptul fulminantă avînd deja gradul de colonel în justiţie, potrivit Unimedia. Asta chiar dacă CV-ul acesteia nu prezintă niciun caz de rezonanţă pe care să-l fi dus pînă la capăt.

Beţişor a început să activeze în Procuratura Anticorupţie în iunie 2011, iar mica experienţă de activitate nu a fost un impediment la angajare. În prezent aceasta conduce anchetele în cele mai sensibile dosare. Are trecere la toţi judecătorii care instrumentează dosarele, iar rezultatele sînt în favoarea acesteia.

Potrivit sursei citate, procurorul s-a ocupat şi de dosarul privind atacul raider asupra „Elat”, atunci cînd Leonid Volneanschi, fondatorul brandului „Elat” a fost investigat de ofiţerii CNA pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Tot Beţişor a instrumentat dosarul lui Shor, care se referă la acţiunile sale din noiembrie 2014, cînd gestiona Banca de Economii. Acesta fiind învinuit de gestionare frauduloasă a băncii, urmată de prejudicii în proporţii deosebit de mari.

În mîinile procurorului anticorupţie, Adriana Beţişor se află şi dosarul „Caravita Co SRL”, în cadrul căruia au fost reţinute patru persoane, fiind învinuite de spălare de bani, infracţiune care potrivit ei a adus prejudicii în proporţii deosebit de mari Băncii de Economii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?