X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Filat are statutul de învinuit. Procesul a fost amânat pentru duminică

17 oct. 2015,, 15:11   Politică
10838 5

Foto: jurnal.md

"Solicităm arestul preventiv pentru 30 de zile. Există temei pentru arest, precum şi înscrisurile găsite în cadrul percheziţiilor. Au fost interogaţi martori, urmează să facem o investigaţie în ansamblu. Este o cauză complexă.

Să facem o dilemă clară. Ilan Shor este învinuit pe o cauză penală. Facem consultaţii şi cu procurorul DNA din România venit în Moldova", a declarat procurorul Adriana Beţişor.

"Astăzi, judecătoria Buiucani a acceptat demersul apărătorilor în ce priveşte amânarea procesului pentru mâine ora 09:00. Motivul este că nu am reuşit să facem cunoştinţă cu materialele. Avem două volume de studiat. Regretăm că se repetă acelaşi scenariu din Parlament, Filat nu a avut acces la Comisia Juridică, şi nici apărătorii. Astăzi s-a încercat ca rapid să fie aplicat arestul preventiv.Am demonstrat instanţei că nu poate fi încălcat procesul. Eu sunt şeful unei echipe de avocaţi, cu mine lucrează un jurist din SUA şi altul din România. Nu putem să pregătim apărarea într-o oră.

Dumnealui a depus cerere în cadrul izolatorului pentru a fie examinat de un medic. Este dreptul lui. Şi judecătoria are dreptul de a analiza dosarul fără prezenţa acestuia. Deocamdată are statul de învinuit.

Au fost anumite încălcări procedurale, în mare parte vreau să ştiţi un lucru, în Republica Moldova nu a mai avut astfel de acte de încuviinţare în privinţa unui deputat. Astfel deputaţii trebuie să fie foarte atenţi când votează scoaterea imunităţii. Unii experţi spun ca hotărârea Parlamentului trebuia să fie publicată înainte ca acesta să fie reţinut. S-a încălcat grav dreptul la apărare pentru că noi avocaţii nu am avut acces la Comisia Juridică, unde să depunem memorii şi unde Filat trebuia ascultat", a zis avocatul Igor Popa.

Procurorii cer 30 de zile de arest pentru Vlad Filat. Judecătorii decid acum dacă procesul va putea avea loc, în lipsa lui Vlad Filat. Avocatul politicianului spune că acesta se simte rău.

Deocamdată Vlad Filat nu a venit la proces, iar avocatul său a dispus începerea şedinţei în lipsa acestuia.

Liderul PLDM, Vlad Filat, reținut joi de CNA, va fi dus astăzi laJudecătoria Buiucani unde se va decide dacă ex-premierul va fi sau nu arestat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?