Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Armata germană a identificat o nouă problemă tehnică la avioanele Eurofighter

13 oct. 2015,, 23:00   Externe
3930 0

Foto: agerpres.ro

Ministrul Apărării al Germaniei a identificat o nouă problemă tehnică la avioanele sale de luptă Eurofighter și a înghețat încă o dată, până la noi ordine, livrările către armata germană, a anunțat, marți, un purtător de cuvânt al ministerului, citat de AFP. O problemă 'de aceeași natură' cu un defect a fost identificată anul trecut, mai exact 'trei găuri prost ebavurate pe fuselaj', însă 'într-un alt loc', a precizat, pentru AFP, sursa citată.

Exact în urmă cu un an, descoperirea acestui prim defect a condus la o înghețare a livrării acestui tip de avion european de luptă către Bundeswehr, armata germană. Livrările au fost reluate, iar acum armata germană numără 10 avioane Eurofighter, iar 33 urmează încă să fie livrate.

Cu toate acestea, încă o dată 'noi nu vom primi noi aparate de zbor până la noi ordine', a spus purtătorul de cuvânt al armatei germane. Însă, contrar a ceea ce raporta marți cotidianul Suddeutsche Zeitung, dezvăluirea noii probleme nu duce la o nouă scădere a numărului de ore de zbor. Anul trecut, numărul maxim de ore de zbor pe acest aparat a fost redus de la 3.000 la 1.500, în așteptarea unei rezolvări a problemei, iar ministerul speră încă să readucă acest plafon la 3.000 anul viitor.

Deocamdată, niciun Eurofighter aflat în dotarea Bundeswehr-ului nu se apropie de 1.500 de ore de zbor, a precizat aceeași sursă. Eurofighter este fabricat de un consorțiu european format din compania britanică BAE Systems, italiană Finmeccanica și franceză Airbus. Acest concurent direct al avioanelor Rafale ale companiei franceze Dassault și al Super Hornet fabricate de Boeing a repurtat recent un mare succes comercial, cu o comandă de 28 de aparate de zbor pentru Kuweit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?