X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Tusk: UE va susține Moldova în implementarea reformelor și a Acordului de asociere

13 oct. 2015,, 14:30   Economie
2369 3

Foto: noi.md

Uniunea Europeană va susține Republica Moldova în implementarea reformelor și a Acordului de asociere. Declarația aparține președintelui Consiliului European, Donald Tusk, și a fost făcută la Bruxelles, în cadrul întrevederii cu premierul moldovean, Valeriu Streleț. Oficialii au făcut o evaluare a dialogului politic dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană, informează NOI.md.

Valeriu Streleț a menționat că obiectivul strategic al țării rămîne integrarea europeană și că guvernul pe care îl conduce a întreprins pași concreți pentru punerea în practică a acestui obiectiv. Cei doi oficiali au făcut schimb de opinii despre modul în care se implementează Acordul de asociere, premierul menționînd aici un șir de acțiuni de racordare a legislației moldovenești la standardele UE.

Prim-ministrul a reiterat ferma convingere a actualei guvernări de a continua reformele în domeniile vitale pentru Republica Moldova, cum ar fi reforma sistemului judiciar, combaterea corupției, asanarea sistemului financiar-bancar, investigarea fraudelor financiare și sancționarea celor care se fac vinovați de aceste infracțiuni.

Părțile au discutat și despre situația politică, socială și economică din Republica Moldova, dar și despre perspectivele de a semna un acord cu Fondul Monetar Internațional.

Un alt subiect abordat în cadrul întrevederii dintre Valeriu Streleț și Donald Tusk s-a referit la securitatea regională și evoluțiile în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?