Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

La Bruxelles au fost discutate măsurile pentru stabilizarea sectorului bancar din Moldova

13 oct. 2015,, 15:45   Economie
2575 3

Foto: trm.md

Măsurile pentru stabilizarea sectorului bancar din Republica Moldova și perspectivele reluării cooperării țării noastre cu FMI au fost în centrul atenției întrevederilor pe care premierul Valeriu Streleț le-a avut la Bruxelles cu comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocierile de extindere, Johannes Hahn, și vicepreședintele Comisiei Europene pentru dialog social și moneda euro, Valdis Dombrovskis, notează NOI.md. La discuții a participat și vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman.

În cadrul întrevederii cu Valdis Dombrovskis, părțile au discutat despre stabilitatea macroeconomică din Republica Moldova, despre situația din domeniul financiar-bancar, dar și despre acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău în vederea stabilizării sectorului bancar. Prim-ministrul a apreciat expertiza acordată în acest sens de UE. În cadrul discuțiilor interlocutorii au reiterat importanța încheierii unui memorandum cu FMI pentru a putea continua realizarea programelor de asistență financiară oferite de UE.

În cadrul întrevederii dintre Valeriu Streleț și Johannes Hahn, părțile au discutat despre procesul de implementare a Acordului de asociere de către Republica Moldova. În particular, interlocutorii au discutat despre reforma din domeniul justiției și luptei cu corupția, precum și cea care vizează reforma administrației publice. Oficialii au vorbit și despre situația din sectorul bancar, inclusiv despre relansarea cooperării cu Fondul Monetar Internațional.

Discuțiile dintre cele două părți s-a referit și la situația din regiunea transnistreană, evoluțiile înregistrare în procesul de reglementare a conflictului. Cei doi oficiali au discutat graficul contactelor dintre Guvernul Republicii Moldova şi instituţiile europene. Valeriu Streleţ i-a adresat o invitaţie lui Johannes Hahn de a efectua o vizită în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?