X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Laureatul premiului The Man Booker Prize 2015 va fi anunţat marţi la Londra

13 oct. 2015,, 11:20   Externe
2038 0
Foto: infobiz.md
Cîştigătorul celui mai prestigios premiu literar pentru scriitorii anglofoni va obţine un premiu în valoare de 50 mii de lire sterline. În afară de aceasta, tuturor finaliştilor, inclusiv cîştigătorului, li se va înmîna ediţia de lux a cărţii, realizate în mod manual.

Laureatul premiului The Man Booker Prize 2015 va fi anunţat marţi la Londra.

Cîştigătorul celui mai prestigios premiu literar pentru scriitorii anglofoni va fi ales din cei şase autori, ale căror opere au fost selectate acum o lună.

În lista scurtă au fost incluse: „Satin Island” (“Insula de satin”) de britanicul Tom McCarthy, „The Fishermen” („Pescarii”) de nigerianul Chigozie Obioma, „A Spool of Blue Thread” („O bobină de aţă albastră”) de americana Anne Tyler, „The Year of the Runaways” („Anul evadărilor”) , primul roman al britanicului de origine indiană Sunjeev Sahota, „A Little Life” („O viaţă mică”) de americanul Hanya Yanagihara, precum şi „A Brief History of Seven Killings” („O scurtă istorie a celor şapte asasinate”) scrisă de locuitorul Jamaicăi Marlon James. Opera scriitorului de pe Jamaica a ajuns pe short-list pentru prima oară în acest an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?