Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ofițeri reținuți pentru trafic cu scutiri de serviciu militar

10 oct. 2015,, 17:00   Societate
4470 0

Foto: censor.net.ua

Ofiţerii Direcţiei Generale Sud a CNA şi procurorii anticorupţie au reținut pentru 72 de ore un locotenent-colonel, fost şef al Secţiei Mobilizare a Centrului Militar Cahul, şi un maior, şef al Secţiei Recrutare şi Încorporare a Centrului Militar Cahul. Ei sunt acuzați de trafic de influență și luare de mită, după ce ar fi luat bani de la un recrut, pentru a-l scuti de serviciul militar obligatoriu.

Conform procurorilor, fostul şef al Secţiei Mobilizare ar fi pretins de la un tânăr 250 de dolari ca să-l scape de serviciul militar în termen. Ofițerul acuzat ar fi susținut că are influenţă asupra actualului şef al Secţiei recrutare şi încorporare și că poate rezolva problema tânărului care voia să scape de armată.

În acest caz, Procuratura Anticorupție a deschis două dosare penale – pentru trafic de influenţă şi pentru luare de mită. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi ofițeri riscă șapte ani de detenţie pentru trafic de influență și până la zece ani pentru luare de mită, precum și amenzi între 60.000 şi 120.000 de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?