X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Doi tineri savanţi vor continua sa lupte pentru victorie la concursul Science SLAM Moldova

10 oct. 2015,, 15:00   Societate
3500 0

Foto: horizon2020news.ro

Patru savanţi tineri au participat la o nouă etapă a concursului intelectual Science SLAM Moldova. Doi dintre ei - Alexandru Işenco şi Alexandru Gheţan au trecut în finală.

Unul din organizatorii concursului, Lidia Romanciuc, a relatat că fiecare participant timp de 10 minute urma să prezinte publicului subiectul cercetărilor sale, încercând, totodată, să comunice publicului cât de important este obiectul studiului.

"Cine mai bine reuşeşte, acela şi devine câştigător. Cu alte cuvinte, scopul acestui concurs intelectual este popularizarea cercetărilor ştiinţifice pentru sprijinirea tinerilor savanţi", a declarat doctorul în ştiinţe politice Victor Moraru.

De această dată tinerele talente au demonstrat cu succes publicului cum viitorul se poate schimba prin intermediul noilor tehnologii 3D, de unde ia naştere corupţia, care este relaţia între economie şi energie şi, în cele din urmă, a fost prezentat un dispozitiv care ajută la salvarea vieţii unei persoane în situaţii de urgenţă.

"Era foarte dificil să alegem. Câştigătorii au fost aleşi reieşind din aplauzele spectatorilor. Toţi au evoluat bine, dar cineva era un pic confuz. În finală au ieşit Alexandru Gheţan şi Alexandru Işenco. Cei doi cel mai bine şi cel mai clar şi-au prezentat subiectele. Ei au fost premiaţi cu diplome şi suveniruri", a spus Romanciuc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?