Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

„Scara Trandafirilor” ar putea fi cea mai lungă scară pictată din lume (VIDEO)

8 oct. 2015,, 18:00   Capitala
7410 2

„Scara Trandafirilor” ar putea fi cea mai lungă scară pictată din lume
Foto: noi.md

„Scara Trandafirilor”, aflată în Parcul „Valea Trandafirilor”, începînd cu luna noiembrie, va avea toate șansele să intre în Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cea mai lungă scară pictată din întreaga lume.

Cu o lungime de 55 de metri și cu 110 trepte, scara din parc datează de acum aproximativ 60 de ani. Lipsa de grijă și indiferența autorităților locale au lăsat-o să ajungă într-o stare deplorabilă. În aceste condiții, o echipă de tineri au inițiat un proiect special dedicat scării.

„Acest proiect a luat naștere în această vară, atunci cînd, alături de alte peste 30 de proiecte, a fost depus la Direcția arhitectură a Primăriei municipiului Chișinău. Am primit un răspuns negativ din partea funcționarilor și am hotărît să-l implementăm cu forțele proprii”, a relatat coordonatorul proiectului, Adrian Pleșca, intervievat de NOI.md.

Proiectul „Scara Trandafirilor” constă în reparația scării, pictarea acesteia cu ornamente tradiționale, unde trandafirul va predomina, și amenajarea unui scuar cu trei scaune și două mese, alături de o expoziție de fotografii.

„20-25 de trepte din totalul celor existente vor purta numele persoanelor care ne-au ajutat financiar într-un mod considerabil. Inaugurarea scării va avea loc la începutul lunii noiembrie”, a menționat Adrian.

Finanțarea acestui proiect este una deosebită. Autorii proiectului au cerut ajutor de la toți chișinăuienii. Din fericire, aceștia au răspuns apelului, contribuind care și cu ce a putut: bani, vopsea, unelte, ciment și în așa mod a fost renovată scara.

Pe viitor acești tineri activi preconizează implementarea mai multor proiecte, printre care se numără crearea unui brand al Chișinăului „Kiss me now”; „Covorul Chișinăului”, ce se va regăsi pe bulevardul Grigore Vieru.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?