Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Kremlin: Apropierea infrastructurii NATO de Rusia este regretabilă și va antrena măsuri de răspuns

8 oct. 2015,, 17:20   Externe
3140 0

Foto: livejournal.com

Apropierea infrastructurii militare a Alianței Nord-Atlantice de granițele Federației Ruse este regretabilă și va antrena măsuri de răspuns, a declarat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al președintelui rus Vladimir Putin, într-o conferință de presă la Moscova, potrivit TASS.

Declarația sa este o reacție la anunțul făcut anterior de ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, care a spus că țara sa intenționează să trimită trupe în țările baltice, în scopul de a preveni posibilele provocări din partea Federației Ruse.

'Falsul pretext despre o amenințare imaginară care ar proveni din partea Rusiei este tocmai acel gen de camuflaj destinat să mascheze planurile de extindere a NATO în continuare înspre granițele noastre', a afirmat Peskov, adăugînd că 'acest proces nu este unul nou, el durînd de zeci de ani'.

'Desigur, orice planuri de apropiere a infrastructurii militare a NATO de Rusia vor antrena măsuri de răspuns pentru a restabili paritatea necesară', a subliniat același purtător de cuvînt.

Ministrul britanic al apărării britanic Michael Fallon a declarat joi, la sosirea la reuniunea ministerială a NATO de la Bruxelles, că Marea Britanie va trimite un mic contingent la granițele estice ale NATO, pentru a descuraja orice potențială agresiune rusă în zonele respective, după cum a relatat Reuters.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?