X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Șalaru va aduce tancul „T-34” de la Bălți în muzeul ocupației sovietice

7 oct. 2015,, 17:55   Societate
9237 23
Шалару перевезёт танк Т-34 из Бельц в музей советской оккупации (ФОТО)
Foto: noi.md
Ministrul Apărării, Anatol Șalaru, a declarat pentru postul de televiziune „Acasă” că în caz de necesitate tancul „T-34” de la Bălți va fi adus în muzeul ocupației sovietice care urmează să fie deschis la Chișinău, informează NOI.md cu referire la Puterea.info.

Anatol Șalaru a declarat că tancul aparține armatei și nu e nevoie de permisiunea primarului Bălțului, Renato Usatîi, pentru a transporta tancul la Chișinău. Anterior ministrul Apărării a anunțat că muzeul ocupației sovietice urmează să fie deschis în martie 2016.

Renato Usatîi a promis că tancul „T-34” instalat in calitate de monument la Bălți „va sta acolo veșnic”, chiar dacă Ministerul Culturii va transmite monumentul Ministerului Apărării.

Anatol Șalaru a dispus, în septembrie, ca tancul „T-34” de pe teritoriul unei unități militare din Chișinău să fie demontat de pe postament. Funcționarul a declarat că urmează ca asemenea monumente să fie demontate în toată țara. „În Moldova există patru monumente de acest fel și noi trebuie să depunem eforturi pentru ca acestea să nu glorifice trecutul sovietic trist al țării noastre”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?