X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Noul Stadion Republican va fi construit la Stăuceni

7 oct. 2015,, 16:25   Sport
5619 1
Foto: europlan-online.de
Noul Stadion Republican va fi construit în apropiere de Stăuceni. Informația a fost comunicată de șeful grupului de lucru care elaborează proiectul noului stadion, Sergiu Palihovici, relatează NOI.md cu referire la Realitatea.md.

Potrivit lui Palihovici, deja a fost selectat terenul pe care va fi construit stadionul. „ Într-un final a fost identificat terenul de lîngă magazinul Metro, din apropiere de Stăuceni. Este vorba despre un teren de 100 de hectare, proprietate a Ministerului Agriculturii, care are deja toate rețelele conectate, energie electrică și gaz”, a explicat el.

Timp de 15 zile grupul de lucru va prezenta Comitetului Olimpic, precum și Ministerului Tineretului și Sportului un demers în vederea elaborării conceptului noului stadion. După aprobarea proiectului, Guvernul va stabili valoarea investițiilor necesare. Dacă stadionul va avea cel puțin 20 de mii de locuri, atunci investițiile vor constitui circa 25 de milioane de euro.

Anterior cîteva grupuri de inițiativă au lansat petiții privind salvarea Stadionului Republican. La acțiunile desfășurate în fața Stadionului au participat reprezentanții cercurilor politice, sociale și sportive din țară, precum și cetățeni cărora le pasă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?