X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Un contrabandist ingenios a încercat să treacă peste Nistru 127 litri de alcool (FOTO)

7 oct. 2015,, 17:15   Societate
14933 1
Хитроумный контрабандист пытался перебросить по верёвке через Днестр 127 литров спирта (ФОТО)
Foto: noi.md
Contrabandiștii tot mai des recurg la o modalitate ingenioasă de a evita răspunderea penală pentru trecerea ilegală a alcoolului etilic peste frontiera de stat. Contrabandiștii au început să recurgă la transportarea cantităților relativ mici, a căror valoare nu depășește 250 de unități convenționale, infracțiune ce nu cade sub incidența prevederilor Codului penal al Republicii Moldova, informează NOI.md.

Pe sectorul frontierei moldo-ucrainene, în apropierea localității Calarașovca, angajaţii Poliţiei de Frontieră au contracarat o tentativă de trecere ilicită peste frontieră a alcoolului etilic. Asupra bărbatului reținut, în vîrstă de 39 de ani, au fost găsiți cinci saci cu sticle cu spirt, care conțineau cumulativ 127 de litri de alcool, precum și o sfoară de 200 de metri. Pe malul ucrainean al rîului Nistru, grănicerii ucraineni au depistat alți 200 de litri de alcool, pe care suspectul l-a transportat anterior.

Persoana reținută nu deținea asupra sa niciun act de identitate, legitimîndu-se ca fiind locuitor al satului Vălcineț, raionul Ocnița. Potrivit declarațiilor persoanei anchetate, pentru întreaga activitate infracțională aceasta urma să fie remunerată cu suma de 400 de lei. Reținutul a fost amendat cu 500 de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?