Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

MAI: La meciul de fotbal Moldova – Rusia nu vor fi luate măsuri de securitate suplimentare

6 oct. 2015,, 17:30   Societate
4316 0
МВД: дополнительных мер безопасности на футбольном матче Молдова - Россия не будет
Foto: rtr.md
Poliția nu va întreprinde măsuri suplimentare pentru asigurarea securității în timpul meciului de calificare pentru Campionatul Europei la Fotbal 2016 între selecționata Moldovei și cea a Rusiei. Acest fapt l-a comunicat șeful Serviciului de presă al Direcției de poliție a capitalei Adrian Jovmir.

„Vom întreprinde măsuri de securitate standarde pentru astfel de meciuri. Forțele suplimentare ale poliției vor fi atrase dacă va cere situația”, a spus Jovmir.

El a specificat că pentru prevenirea unor eventuale ciocniri între suporteri pentru spectatorii din Rusia a fost rezervat un sector separat al stadionului.

Jovmir nu a comunicat numărul de polițiști care vor asigura securitatea la meci. Însă sursele informate din cadrul organelor de drept din Moldova au relatat că în din cauza protestelor antiguvernamentale necontenite de la Chișinău în oraș au fost aduse unități suplimentare ale poliției din alte regiuni ale țării, care în caz de necesitate ar fi putea fi antrenate și în menținerea ordinii în timpul meciului. Aceeași sursă a comunicat că aceste măsuri ar putea fi binevenite deoarece la meci intenționează să sosească și suporterii „ultras” din regiunea Odessa (Ucraina), cunoscuți prin participarea la tulburări în timpul meciurilor.

Meciul Moldova – Rusia va avea loc pe 9 octombrie la Chișinău, pe stadionul „Zimbru”.

La Chișinău biletele la meci au fost procurate timp de două zile, în pofida faptului că suporterii moldoveni nu mizează pe victoria selecționatei sale. La viitoarea dispută nu vor putea participa căpitanul echipei Alexandru Epureanu și un alt jucătorul de frunte, Artur Ioniță.

Echipa moldovenească s-a clasat pe ultimul loc în clasamentul Grupei G, acumulînd 2 puncte în opt meciuri. Selecționata Rusiei se situează pe a doua poziție (14 puncte), cedînd doar selecționatei Austriei (22 de puncte).
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?