X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Rusia și SUA pregătesc un document privind cooperarea forțelor aeriene în lupta împotriva Statului Islamic în Siria

6 oct. 2015,, 17:45   Externe
3753 1
Foto: ridus.ru
Militarii ruși și americani pregătesc un document privind cooperarea forțelor lor aeriene în operațiuni împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Siria, a anunțat marți ministrul-adjunct al apărării din Rusia, Anatoli Antonov, potrivit agenției de presă TASS.

'Spre regretul nostru, americanii reduc deocamdată cooperarea noastră doar la probleme tehnice de cooperare între piloții noștri în timpul realizării misiunilor corespunzătoare. Americanii ne-au transmis un document asupra căruia lucrăm. În cadrul Statului Major General (al armatei ruse) acest document a primit, în principiu, sprijin și lucrăm asupra conținutului său', a spus Antonov.

Ministrul-adjunct al apărării a subliniat că acest document va fi util atît coaliției împotriva grupării SI, cît și Ministerului Apărării al Rusiei.
Anterior a fost anunțat că la 1 octombrie reprezentanți ai ministerelor apărării rus și american au discutat în regim de conferință video despre utilizarea în siguranță a aviației în Siriei. Ministerul Apărării al Federației Ruse a subliniat că discuțiile au avut loc 'în cheie constructivă', în timp ce Pentagonul a calificat aceste consultări ca fiind 'profesionale și cordiale'.

Din data de 30 septembrie, aviația rusă a inițiat atacuri țintite asupra obiectivelor SI în Siria. Grupul Forțelor Aeriene și Spațiale ale Rusiei implicat în Siria numără peste 50 de avioane și elicoptere, inclusiv cele mai noi modele Su-34, precum și Su-24M și Su-25 modernizate.

Rusia nu intenționează să participe la operațiuni la sol în Siria, au dat asigurări, în repetate rînduri, oficiali ruși.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?