X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Fermierii solicită achitarea tuturor restanțelor

6 oct. 2015,, 15:30   Economie
2824 0
Фермеры требуют выплаты всех долгов
Foto: noi.md
Dacă Guvernul nu le va plăti fermierilor toate restanțele pentru anul 2014 pînă la sfîrșitul săptămînii curente, producătorii agricoli vor organiza o acțiune de protest în fața sediului Guvernului. Avertismentul a fost lansat de către Alexandru Slusari, președintele Asociației Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, transmite NOI.md.

În afară de plata datoriilor acumulate, producătorii agricoli solicită Guvernului să clarifice situația privind plata compensațiilor pomicultorilor, care dețin terenuri agricole cu suprafața mai mare de 15 hectare. Este vorba despre peste 300 de pomicultori și viticultori, care nu au primit subvențiile promise pentru anul 2014.

Or, la Guvern s-a comunicat că fermierii au primit deja subvențiile pentru anul 2014. În ce privește compensațiile întreprinderilor pomicole mici, Guvernul se referă la insuficiența de bani în actualul buget. „În bugetul pe anul curent nu a fost prevăzută suma de 45 de milioane de lei pentru plata compensațiilor. Ele vor fi plătite, dar mai tîrziu”, a dat asigurări producătorilor agricoli prim-ministrul Valeriu Streleț.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?