Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Năstase: Streleț încearcă să distorsioneze realitatea

6 oct. 2015,, 12:41   Politică
4089 9

Năstase: Streleț încearcă să distorsioneze realitatea
Foto: tribuna.md

Premierul Valeriu Streleț încearcă să-i discrediteze pe reprezentanții Platformei „DA”, afirmînd că solicitările protestatarilor sînt de ordin politic. Declarația aparține activistului Andrei Năstase, care a precizat că prin asemenea afirmații guvernarea încearcă să inducă oamenii în eroare, notează NOI.md.

Potrivit lui Năstase, guvernarea a avut jumătate de an la dispoziție pentru a pune în practică măsurile cerute de protestatari în ceea ce privește lupta cu corupția, investigarea fraudei din sistemul bancar, dar aceste demersuri au fost ignorate.

„Streleț insistă pe a insinua și a distorsiona realitatea, spunînd că solicitările lor sînt de ordin politic și ele nu pot fi admise. Începînd cu 5 aprilie, revendicările noastre au fost de ordin social, economic, anticorupție. Pe parcursul a jumătate de an nimeni nu a dat curs solicitărilor. Doar ca urmare a nerealizării acestor solicitări s-a recurs la revendicări de ordin politic. Premierul induce în eroare populația și ne discreditează”, a precizat Năstase.

Liderul Platformei a mai menționat că procesul de edificare a unei forțe politice de alternativă este în curs. „Vom recurge la implementarea pas cu pas a revendicărilor populare care ne sînt în puteri și anume edificarea alternativei politice curate bazate pe principiul transparenței, profesionalismului, meritocrației”, a spus Năstase.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, premierul Valeriu Streleț a condamnat apelul liderilor Platformei „DA” la nesupunere civică, precizînd că spiritul protestatar din societate trebuie dezamorsat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?