X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Oraşul din Moldova care este aprovizionat cu apă de la o fabrică de zahăr riscă să rămână fără ea

6 oct. 2015,, 15:00   Societate
3008 0

Жители Глодян могут остаться без воды
Foto: publika.md

Locuitorii oraşului Glodeni riscă să rămână fără apă la robinete. Asta pentru că, fabrica de zahăr, în gestiunea căreia este staţia de pompare şi de filtrare a apei, urmează să fie deconectată de la curent electric.

Motivul ar fi, datoriile de peste două milioane de lei, pe care le are întreprinderea faţă de furnizorul de curent.

Fabrica de zahăr va fi deconectată de la curentul electric în următoarele 20 de zile, dacă nu vor fi achitate datoriile.

"Vom expedia un aviz de deconectare şi în cazul în care în termenul indicat nu-şi onorează obligaţia, vom fi nevoiţi să deconectăm fabrica de la reţeaua electrică de distribuţie", a spus managerul de vânzări, SA "Furnizarea Energiei Electrice Nord", Ion Cojocari.

Autorităţile locale spun că o soluţie ar fi aprovizionarea orașului cu apă potabilă din fântânile arteziene.

"Dacă pe viitor noi vom ajunge să pompăm din sonde, desigur trebuie să facem unele reutilări la sistemul nostru. Trebuie să instalăm o staţie de pompare, să avem. Acel bazin de acumulare la un nivel mai înalt ca să putem aproviziona presiunea normală în sistem", a explicat directorul Întreprinderii Comunale Glodeni, Iulian Bogdan.

"Din bugetul local noi nu putem aloca bani pentru a rezolva problema sistemului de aprovizionare cu apă şi canalizare. La această etapă cred că cel mai rezonabil va fi de construit o staţie de pompare şi de filtrare a apei deoarece întreţinerea celor care sunt în gestiunea fabricii de zahăr este costisitoare", a declarat viceprimarul oraşului Glodeni, Oleg Bratisevschi.

Administraţia fabricii nu a fost de găsit pentru a comenta situația. În Glodeni locuiesc peste 11.000 de oameni, iar mai bine de jumătate sunt conectați la apeductul oraşului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?