X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Castelul Mimi a debutat la Ziua Vinului (FOTO)

6 oct. 2015,, 14:30   Societate
8230 4
Castel Mimi дебютировал на Дне вина (ФОТО)
Foto: noi.md
Complexul „Castelul Mimi” a devenit una dintre platformele sărbătoririi Zilei Naționale a Vinului. Evenimente de atare proporții au avut loc pentru prima data pe teritoriul complexului de vinuri. Timp de o zi „Castelul Mimi” a fost vizitat de peste 3 mii de persoane, transmite NOI.md.

Organizatorii au tratat cu toată responsabilitatea debutul lor la Ziua Vinului. Solemnitățile, anulate în capitală, au trecut în teritoriile bogate în tradiții vinicole.„Castelul Mimi” a fost una dintre aceste locații. Aici tradițiile vinicole au fost inițiate încă la sfîrșitul secolului XIX prin străduințele fondatorului lor, Constantin Mimi.

Admiratorii culturii vinului au sosit la „Castelul Mimi” nu numai din Moldova, dar și din alte țări ale lumii. Ei au avut posibilitate să ia cunoștință de infrastructura întreprinderii, să vadă secția de producere, să viziteze beciurile. Ghizii i-au însoțit pe vizitatori și în clădirea principală a complexului de vinuri - „Castelul Mimi”, care este în reconstrucție. Într-o singură zi au avut loc 70 de excursii, la care au participat 2,5 mii de persoane.

În afară de faptul că vizitatorii au admirat frumusețea solemnităților, ei au gustat vinuri excelente și bucate pe măsură. Potrivit organizatorilor, au fost consumate peste 2 mii de litri de vin, aproape 300 kg de carne de porc și 100 kg de carne de prepeliță.

Organizatorii au pregătit un amplu program distractiv și pentru copii, care au fost în număr de circa 200.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?