X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

În capitală va fi inaugurată Aleea savanților și medicilor iluștri

6 oct. 2015,, 12:45   Capitala
3969 3

În capitală va fi inaugurată Aleea savanților și medicilor iluștri
Foto: trm.md

Pe data de 9 octombrie curent, în capitală va inaugurată Aleea savanților și medicilor iluștri. Pe această alee se vor regăsi 35 de busturi ale celor mai marcante personalități ale medicinii și farmaciei autohtone, informează NOI.md.

În acest an, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu” aniversează 70 de ani de la fondare. Cu acest prilej, instituția organizează un șir de activități științifice, culturale și sportive. Printre acestea se numără și inaugurarea Aleii savanților și medicilor iluștri, care va cuprinde busturile celor care au contribuit la dezvoltarea și prosperarea țării și a sistemului de sănătate. Ceremonia va începe la ora 12.00 pe strada Nicolae Testemițanu, 27.

Printre personalitățile care au format tradițiile instituției și ale căror busturi vor putea fi întîlnite pe Alee se numără rectorii Ipatie Sorocean, Nicolae Testemițanu, Leonid Cobîleanschi, Nicolai Starostenko, profesorii Nicolae Anestiade, Natalia Gheorghiu, Vasile Procopișin, Constantin Țîbîrnă și mulți alții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?