Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Opinia expertului: Este foarte important ca această presiune socială să continue

6 oct. 2015,, 11:35   Societate
2553 5

Foto: noi.md

Că presiunea populară asupra factorilor de decizie din ţara noastră trebuie să continue, o spun şi mai mulţi experţi din diferite domenii. Ei au criticat lipsa unor reacţii concrete din partea autorităţilor centrale faţă de revendicările înaintate la mitingul de amploare ce a avut loc ieri în faţa Guvernului, subliniind în acelaşi timp necesitatea ca protestele să rămînă pe un făgaş paşnic.

„Este sfidător faptul că Guvernul, Parlamentul şi preşedintele ţării nu au reacţionat ieri în niciun fel la mitingul de protest, faptul că au venit cîteva zeci de mii oameni în piaţă şi au fost ignoraţi de autorităţi mi se pare grav. Este bine ca aceste proteste să fie de amploare, dar să aibă un caracter paşnic, pentru că orice violenţă nu poate fi îndreptăţită. Sigur că presiunea asupra guvernării trebuie să persiste pînă cînd cetăţenii vor obţine schimbări. Există mare problemă în organele de drept, în organele financiare, aici trebuie să fie operate schimbări la nivel de conducere a acestor instituţii de urgenţă şi îmi pare rău că guvernanţii nu înţeleg acest lucru şi nu vor să dea socoteală cetăţenilor care de fapt i-au adus în funcţiile publice”, a declarat Cornelia Cozonac, preşedintele Centrului de Investigaţii Jurnalistice.

„Ieri am văzut un altfel de protest care a trecut dintr-o fază mai amorfă în una mai activă, care ar putea să fie calificată ca cel puţin o încercare de măsurare a puterilor dintre forţele de ordine şi protestatari. Cred că presiunea permanentă oricum îşi are efectul şi situaţia este de aşa natură încît după mine este imposibil ca autorităţile să nu reacţioneze, am văzut că-i îndeamnă practic şi toţi partenerii externi ai RM să purceadă la dialog, guvernarea mai evită dar pînă la urmă cred că nu va avea de ales şi va trebui să accepte anumite revendicări ale protestatarilor în caz contrar situaţia doar se va agrava”, a punctat analistul economic, Victor Ciobanu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?