X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În raionul Fălești a fost confiscat un lot de marijuană în valoare de peste un milion de euro

6 oct. 2015,, 12:30   Societate
3778 1
В Фалештском районе изъяли партию марихуаны стоимостью более миллиона евро
Foto: prime.md
Anchetatorii de la Direcția de combatere a crimei organizate din cadrul MAI au depistat în raionul Fălești o plantație mare de cînepă. În afară de aceasta, ei au confiscat un lot de droguri de 400 kg, estimat la peste un milion de euro, relatează NOI.md.

O grupare criminală internațională s-a specializat în cultivarea canabisului, producerea marijuanei și transportarea ulterioară a acesteia în Rusia. Potrivit spuselor procurorului Lilian Bacalîm, plantațiile de cînepă erau bine camuflate, infractorii nu foloseau telefoanele mobile și au reușit să-și ascundă urmele de mult timp.

Membrii grupării sînt cetățeni ai Moldovei cu vîrste cuprinse între 23 și 46 de ani. Doi dintre ei deja au fost reținuți, pe numele lor a fost eliberat un ordin de arest pe 30 de zile. Potrivit Codului penal al Republicii Moldova, pentru cultivarea canabisului în proporții deosebit de mari acuzații riscă de la 7 pînă la 15 ani de privațiune de libertate, iar pentru contrabandă – de la 3 pînă la 10 ani de detenție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?