X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

SUA vor ajuta Moldovei să-și piardă statutul de țară importatoare de energie electrică

6 oct. 2015,, 12:15   Economie
3323 0
Foto: sfm.md
SUA promit să-i ajute Republicii Moldova să sporească propria producție de energie electrică, pentru a nu mai depinde de import. Informația a fost comunicată de premierul Valeriu Streleț, care a comentat întrevederile de săptămîna trecută de la New York cu reprezentanții companiilor americane care activează în domeniul energetic, informează NOI.md.

Șeful Executivului a menționat că experții americani au idei foarte curajoase și neordinare privind diversificarea resurselor de aprovizionare a Moldovei cu energie electrică și sporirea producției în țară.

Valeriu Streleț a subliniat că discuțiile cu reprezentanții consorțiului companiilor americane din energetică vor continua în timpul apropiat, pentru a efectua o analiză detaliată a propunerilor făcute, pentru a evalua posibilitatea realizării acestora și pentru coordonarea acțiunilor ulterioare.

Anterior, Serviciul de presă al Guvernului a comunicat că Valeriu Streleț, în cadrul întrevederilor de la New York cu reprezentanții companiilor americane care activează în domeniul energetic, a discutat despre proiecte investiționale care ar contribui la diversificarea resurselor de energie electrică și lansarea unor noi proiecte în domeniul energiei regenerabile.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?