Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Poroșenko: Ucraina îşi întoarce Donbasul și Crimeea

6 oct. 2015,, 11:15   Externe
15407 46

Foto: agerpres.ro

Respectarea reala a regimului de încetare a focului, în aceste zile, arată că Ucraina a început procesul de returnare a teritoriului temporar ocupat a Donbasului și Crimeei.

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko, a declarat acest lucru într-un interviu pentru canalele de televiziune din Ucraina, transmite podrobnosti.ua.

"Este ceea ce ne dă speranţa pentru un lucru foarte important despre care vreau acum să spun – următorii paşi - și începem să credem că sînt posibili - este reîntoarcerea Ucrainei în Donbas. Fără această este imposibilă reîntoarcerea suveranităţii Ucrainei în Donbas", - a spus Poroșenko.

Președintele a subliniat că, în Donbas s-a instalat o linişte absolută. "Timp de trei zile, pe front nu s-a tras niciun foc de armă, chiar și din pistol", - a adăugat el.

Potrivit lui Poroșenko, toate aceste lucru sînt imposibile fără un acord politic, fără retragerea trupelor, fără alegeri în baza legislației ucrainene.

Președintele a mai declarant: "Un alt argument foarte important - dacă noi nu intenţionăm să întoarcem Donbasul, cum aveţi voi de gînd să întoarceţi Crimeea?".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?